Esto es decir haciendo

Compromís amb el benestar animal i la pesca sostenible

La innovació, la salut i la sostenibilitat són les premisses sobre les quals es construïx la gamma de productes de Consum. Per això, la Cooperativa continua endavant amb l´aposta pel benestar animal i la pesca sostenible

Bienestar animal

Consum vol anar un pas més enllà i treballa, dia a dia, per a assegurar-se que els productes de marca pròpia provinguen d’animals criats en unes condicions dignes i així oferir una informació clara, rigorosa i contrastada que reflectix el seu compromís amb el consumidor.

Carn

La Cooperativa treballa molt de prop amb els proveïdors perquè els productes de la marca Consum tinguen el certificat de benestar animal que garantisca que els animals són criats en les millors condicions; és a dir, cuidant-ne l’alimentació, el confort, la salut i l’estat emocional.

Hui dia, la Cooperativa ha avançat un pas més en matèria de benestar animal i ha aconseguit certificar el 92% dels seus proveïdors de carn fresca amb el segell Welfare Quality, basat en l’estàndard internacional de benestar animal.

Llet

La Cooperativa també aposta pel benestar animal en els productes lactis, de manera que tota la gamma de llet UHT de marca Consum ja disposa també del certificat de Welfare Quality.

Ous

Consum va iniciar l’any 2017 un pla d’acció per a aconseguir que tots els ous provinguen de gallines 100% lliures de gàbies. Per a fer-ho possible, la Cooperativa va decidir introduir en l’assortiment els ous de corral i ecològics amb el codi 0 i 1. Hui dia, el 100% dels supermercats Consum disposen d’estos productes.

L’empresa també s’ha reafirmat enguany en el compromís d’aconseguir vendre únicament ous de gallines lliures a partir de l’any 2025.

Pesca sostenible

D’altra banda, Consum també busca assegurar la protecció dels ecosistemes marins fomentant les pràctiques de pesca sostenible.

La Cooperativa treballa al costat dels proveïdors, per a introduir progressivament noves referències de peix en conserva, congelat i fresc amb certificats de sostenibilitat. Actualment, tots els supermercats Consum disposen de 7 referències de marca Consum amb l’estàndard MSC (Marine Stewardship Council) de pesca sostenible.

A més a més, en l’etiquetatge dels productes aqüícoles es transmet tota la informació obligatòria per al consumidor i esta acompanya el producte fins al moment de la venda. Entre els camps destacats s’inclouen tant el mètode de producció com el país d’origen. Així mateix, en les seccions es conserva la informació completa de traçabilitat amb informació complementària del producte, a més de la que s’exigix legalment per al consumidor.

En la mateixa línia, els proveïdors amb els que treballa Consum, informen constantment a la Cooperativa en lo referent a totes les millores tècniques, tant estructurals com del mateix procés productiu, entre les quals destaquen la composició i l’origen dels pinsos. És tasca de Consum, dins de l’activitat de supervisió de proveïdors, verificar que l’alimentació dels animals complix tots els estàndards reconeguts internacionalment en matèria de qualitat, seguretat alimentària i sostenibilitat. Actualment, la composició dels pinsos usats en els productes de la marca Consum, procedix de farines i olis vegetals i de proteïnes amb alt valor biològic, indicades especialment per a garantir la millor alimentació d’esta classe d’animals.

Pel que fa al sistema d’indicadors del benestar dels peixos, des de Consum es treballa activament perquè el 100% dels productes d’aqüicultura marina procedisquen de proveïdors certificats amb els estàndards més rigorosos de qualitat, seguretat alimentària i sostenibilitat. Algunes de les certificacions de què disposen els proveïdors de Consum, arrepleguen aspectes relacionats amb el control del benestar animal en totes les fases de la producció, des de l’obtenció dels ous procedents de fonts certificades i la cria de juvenils fins a les fases posteriors d’engreixament i transport, en les quals tenen establits plans de control i vigilància per a la reducció de l’estrés (mitjançant controls físics i químics, control de densitats poblacionals en gàbies…), lesions i malalties. Tot això, amb la supervisió de les autoritats competents, així com, per terceres parts en cadascuna de les certificacions esmentades.

A més d’estos compromisos, des del 2020, tot el salmó que es pot trobar en els supermercats Consum també té el segell ASC, que certifica una aqüicultura responsable i sostenible amb un impacte mínim en la societat i en el medi ambient.

És la nostra manera de treballar per un model d’empresa sostenible, centrat en les persones.
És demostrar amb fets allò que tantes vegades es queda només en paraules