Page 43 - memoria de sostenibilitat 2011val

Basic HTML Version

41
Qualitat i seguretat
alimentària
( 4.8, PR 1)
Consum es compromet dia a dia amb la quali-
tat dels servicis i productes que oferix als seus
clients. Per este motiu, en 2011 ha continuat
treballant per mantindre estos estàndards de
seguretat alimentària. Així, el manteniment del
Sistema de Gestió de Qualitat implantat en les
plataformes de frescos, refrigerats i congelats
de Consum, davall la norma ISO 9001, ha sigut
un factor clau, sempre dirigit a la millora con-
tínua. En 2011, s’ha ampliat este compromís
de millora contínua a la Plataforma de Mer-
caderies Generals de Silla, amb la certificació
d’AENOR de les cartes de servici “Excel·lència
en el servici a tendes“, on es reflectixen els
compromisos dels servicis prestats per esta
central als punts de venda. Esta experiència
pilot es pretén estendre en un futur pròxim a la
resta de centrals de Sec.
Als punts de venda s’han efectuat 172 audito-
ries de seguretat alimentària, on es revisen la
implantació de pràctiques correctes d’higiene;
102 auditories de temps de reposició, per a
verificar el compliment de la cadena de fred;
i 233 auditories de neteja i desinfecció per a
comprovar l’estat higiènic correcte de les su-
perfícies de treball.
El control dels productes es fa amb auditories
basades en els estàndards més estrictes de
seguretat alimentària, qualitat i control del pro-
ducte a tots els proveïdors de marca pròpia i
frescos. Amb ells s’establixen rutes de millora,
el compliment de les quals se supervisa periò-
dicament. A més, este control es complementa
amb analítiques periòdiques. El grau de satis-
facció augmenta cada any a causa del compro-
mís demillora contínua i de l’anàlisi d’incidències
establit amb els proveïdors.
PROGRAMES DE CONTROL DE QUALITAT I SEGURETAT ALIMENTÀRIA
DE PROCESSOS I PRODUCTES
QUALITAT I SEGURETAT ALIMENTÀRIA
%SATISFACCIÓ
Control de proveïdors (productes frescos i de MP)
70
Control de productes (frescos i de MP)
91
Control i gestió d’estoc a les centrals
90
Requisits previs d’higiene i traçabilitat a les centrals
100
Seguridad alimentària al punt de venda
100
CADENA DE FRED
Processos de càrrega i descàrrega de camions i temps de reposició PV
99
Processos de verificació i validació de temperatures en el transport
85
2/
Cooperar és ser
competents