Page 98 - Memoria 2021
P. 98

Compromís
                  social
          09 i solidaritat



































          moment d’entrega de xec a una
          ong en un Consum de València
          pel 10é aniversari de Profit.





          Compartir                                           Consum, com a empresa d’economia social, està fermament
   96                                                         compromesa amb les comunitats locals en què desenvolupa
          amb la societat                                     l’activitat  cooperativa.  Amb  el  Programa  Solidari,  du  a  terme
                                                              diverses accions orientades principalment a posar fi a la fam i
                                                              a garantir l’accés de totes les persones a una alimentació sana,
                                                              nutritiva i suficient.

                                                              L’exercici 2021 s’ha caracteritzat per un retorn a l’activitat nor-
                                                              mal del programa, orientada a continuar donant resposta a les
                                                              conseqüències socials de la pandèmia, que encara persistixen.

                                                              ProGraMa ProfiT
                                                              Consum treballa per a previndre el malbaratament d’aliments
          la Cooperativa ha celebrat                          amb el Programa Profit, que actualment s’emmarca dins del Pla
          el 10é aniversari del                               de Prevenció del Malbaratament Alimentari que la Cooperativa
                                                              té implantat, com una de les principals línies d’actuació.
          Programa Profit amb un                              Consum dona els productes que retira de la venda, però que
          homenatge als voluntaris                            són perfectament aptes per al consum. Estos aliments es donen
          i onG amb què col·labora                            diàriament des de tots els supermercats, plataformes i escoles
                                                              de frescos de la Cooperativa, que arrepleguen entitats socials
          per a agrair-los la labor.                          acreditades per a repartir-los posteriorment entre les persones
                                                              de l’entorn pròxim que més els necessiten.
                                                              El 76% de les donacions són productes frescos de les seccions
                                                              de carnisseria, xarcuteria, fruites, verdures, alimentació dolça,
                                                              lactis i forn. Tots els aliments mantenen íntegre l’envàs i l’eti-
                                                              quetatge, que en garantixen la correcta traçabilitat i la segure-
                                                              tat alimentària.
                                                              En 2021 s’han donat més de 8.460 tones de productes per valor
                                                              de 23,3 milions d’euros. S’estima que estes donacions podrien
                                                              beneficiar  unes  85.000  persones.  A  més,  aprofitar  estos  ali-
                                                              ments també permet evitar les emissions de 5.000 tones de CO
                                                                                                               2
                                                              a l’atmosfera, creant un benefici social i ambiental en l’entorn.
          (203-2, 413-1, ES5-1)
   93   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103