Esto es decir haciendo

Promoure el desenvolupament local

Fer que el nostre entorn progresse amb nosaltres i millorar l’economia local i la qualitat de vida de les persones és cooperativa.

Proximitat

El 98,6% de les compres s’han fet a proveïdors nacionals, de les quals el 66,9% es fa a proveïdors locals de les comunitats autònomes on està present. S’estima que l’activitat de Consum genera més de 43.162 llocs de treball indirectes, principalment dins de la seua cadena de subministrament i en els seus contractistes de servicis.

Amb el propòsit d’impulsar relacions més justes, equilibrades i lleials al llarg de la cadena alimentària, Consum està adherit des de 2016 al Codi de Bones Pràctiques Mercantils en la Contractació Alimentària del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA).

Així mateix, la Cooperativa continua treballant cada any per millorar els terminis de pagament a proveïdors, que en 2023 s’ha reduït en un dia i ha passat a ser de 41 dies.

La Cooperativa aposta pels productes de proximitat. Entre les campanyes comercials més destacades pel que fa a producte local, destaquen el suport de Consum als citricultors locals venent només taronges i mandarines amb segell de qualitat Identificació Geogràfica Protegida (IGP) Cítrics Valencians en tots els seus supermercats de la Comunitat Valenciana durant la campanya.

Eficiència logística

Consum impulsa contínuament nous projectes per a millorar l’eficiència logística de les operacions. En 2023, s’ha posat en marxa un Pla Mestre amb l’objectiu de dissenyar una xarxa futura de plataformes logístiques, per poder donar resposta als volums de servici necessaris. En la plataforma de Silla s’ha renovat per complet la solera de la nau, s’han reformat 6 molls d’expedicions, que ha suposat l’actualització dels més antics, i s’ha dut a terme l’ampliació de la plataforma per a palets d’expedició. En la plataforma de Múrcia han començat les obres per a l’ampliació de la zona de congelats i la duplicació de la capacitat dels carrers d’expedicions i, a més, s’ha iniciat la instal·lació i el muntatge de la nova sitja i la preparació de comandes automàtica. Finalment, s’ha començat a definir l’ampliació de frescos de la plataforma de Zona Franca i la migració de la logística inversa d’esta ubicació a una nova nau externa.

I pel que fa a les millores orientades al servici d’entrega del producte en les tendes, i per poder conéixer la càrrega de palets que queden per distribuir, en 2023 s’han finalitzat una sèrie de millores en la torre de control que es va implantar l’any passat.
En este exercici s’ha implantat la primera fas de TMS Routing Maps TEO, un projecte iniciat fa dos anys amb l’Institut Tecnològic d’Informàtica (ITI), i que desenvolupa una ferramenta amb l’objectiu d’optimitzar els viatges i els quilòmetres recorreguts, així com agilitzar la gestió i facilitar el treball diari de l’equip.

Esta primera fase d’implantació consistix a integrar l’optimitzador de rutes en el sistema de comunicació intern (SIGED) de proveïdors i comandes.

A més, paral·lelament s’ha desenvolupat un projecte nou en el bessó digital, un simulador per a provar i avaluar diferents configuracions amb dades reals. Això permetrà generar informació de valor que després es podrà aplicar a la ferramenta Routing Maps per a tots els centres d’expedició, sense que afecte el funcionament i el rendiment de les operacions.

És la nostra manera de treballar per un model d’empresa sostenible, centrat en les persones.
És demostrar amb fets allò que tantes vegades es queda només en paraules