Esto es decir haciendo

Responsabilitat Social

Comprometre’s amb les persones, ser conscient de les necessitats de l’entorn i actuar amb responsabilitat i solidaritat és cooperativa.

Programa Profit

El Programa Profit de donació d’aliments, reconegut amb el premi “Aliments d’Espanya a la iniciativa per a la reducció del malbaratament alimentari”
Consum va rebre a l’octubre de 2022 el premi “Aliments d’Espanya a la iniciativa per a la reducció del malbaratament alimentari” del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Esta distinció reconeix els millors programes i iniciatives per a la valoració dels aliments i contra el malbaratament alimentari.
La finalitat d’estos premis, que en 2023 han complit la XXXV edició, és promoure i estimular els diferents elements de la cadena alimentària en la producció, la transformació i el consum dels aliments i reconéixer el seu esforç innovador i en la cura del medi ambient a l’hora d’elaborar productes de qualitat i de promocionar-los.

El Programa Profit de Consum, amb més de 12 anys d’història, és una mostra del compromís de la Cooperativa amb la societat. Gràcies a la labor de més de 1.400 voluntaris de diferents entitats socials, que cada dia arrepleguen els aliments en les tendes i les plataformes de frescos, l’ajuda arriba a milers de famílies cada any. A més, el Programa Profit també té un impacte mediambiental positiu, ja que s’evita l’emissió de 2.981 tones de CO₂ a l’atmosfera.

L’any 2023 s’han donat més de 8.516,4 tones de productes per valor de 27,7 milions d’euros. S’estima que el programa permet ajudar més de 85.000 persones.

Formació al consumidor

El Programa de Formació al Consumidor de la Cooperativa du a terme diverses accions formatives i informatives per a fomentar l’alimentació saludable i el consum responsable entre els més joves.

Team Consum és un lloc web educatiu amb el qual la Cooperativa posa a la disposició dels docents multitud de continguts per a promoure la formació sobre consum responsable en les aules. Estos recursos estan dirigits a escolars i proposen diferents tallers, dinàmiques i jocs per a aprendre de manera amena i divertida. Durant el curs 2023 s’han publicat 19 recursos nous, que tracten temes d’actualitat.

El Concurs del Dia Mundial del Consumidor és el programa formatiu amb més trajectòria de Consum. Amb el lema conductor “Xicotetes accions”, cada any es convida els joves a reflexionar sobre una temàtica d’actualitat diferent. En l’any 2023 van participar en el Concurs de Vídeos del DMC 2.860 escolars de 146 centres educatius, que van presentar 179 treballs al concurs. En esta tercera edició titulada “Xicotetes accions per a un consum responsable” es demanava als alumnes que proposaren accions per a promoure un model de consum més sostenible i circular en els seus centres educatius, en línia amb l’objectiu de desenvolupament sostenible 12.

Programes socials

La Política de Col·laboracions Socials i Patrocinis de Consum pretén donar suport als projectes socials que generen un impacte positiu a les regions on es troba la Cooperativa. Com a membre actiu de la comunitat, la Cooperativa també patrocina diferents activitats d’interés popular, cultural o gastronòmic. El total de col·laboracions socials i de patrocinis en 2023 ha sigut de 416.000 euros.

És la nostra manera de treballar per un model d’empresa sostenible, centrat en les persones.
És demostrar amb fets allò que tantes vegades es queda només en paraules