01

Crear feina estable i de qualitat

En 2017 hem creat 860 nous llocs de treball fins a aconseguir una plantilla de 14.364 persones, de les quals el 72,4% són dones i la mitjana d’edat és de 39 anys. Consum aposta per l’ocupació estable i de qualitat, ja que el 95% de les persones que treballen en la Cooperativa són socis, fixos o socis en període de prova.

02

Fer real la conciliació i la igualtat

La Cooperativa ha invertit en conciliació 7,7 milions d’euros en 2017, xifra que representa 540 euros per treballador. A més, el catàleg “+ de 50 Mesures per a Conciliar” recull 75 iniciatives que afavorixen la vida professional i la personal, entre les quals destaca la millora de la paga per a treballadors amb fills amb discapacitat, que augmenta en 1.200 euros a l’any.

Des de 2007, Consum continua com l’única empresa del sector certificada com a Empresa Familiarment Responsable. En 2017, es va aplicar un augment salarial del 1,6% exclusiu per al personal operatiu, reduint les distàncies entre els salaris més baixos i més alts de la organització i contribuint a reduir la bretxa salarial. Quant a la direcció de les tendes, el 58,8% dels càrrecs ja estan ocupats per Directores i Caps de Tenda que són dones.

03

Invertir en formació i millora continua

L’organització ha invertit en formació 4,7 milions d’euros, equivalent a 329,34€ per treballador, entre els quals destaquen els programes d’atenció al client, qualitat i seguretat alimentària, habilitats i idiomes i noves tecnologies. Consum compta amb un Pla de Carrera anomenat “ProgresiON” que té com a objectiu la formació de persones per a llocs de Direcció i Caps de Tenda.

Consum ha consolidat en les tendes el programa de Millora Continua orientat als treballadors per a aconseguir la seua participació en la millora dels processos i del clima laboral. En 2017 es van implantar 412 millores proposades pels treballadors en matèria de seguretat laboral, productivitat, relacions personals i avantatges per als clients, en els quals l’empresa ha invertit més de 3,46 milions d’euros.

04

Treballar amb seguretat i salut laboral

Totes les persones que s’incorporen a la plantilla de Consum reben formació en prevenció de riscos laborals, a més també reben formació específica en salut a través de la revista interna BIS. El 100% dels temes de salut i seguretat laboral estan coberts en els acords del comitè Social i els seus òrgans.

És la nostra manera de treballar per un model d’empresa sostenible, centrat en les persones.
És demostrar amb fets allò que tantes vegades es queda només en paraules
.