34
RSE
PONSABILITAT ECONÒMICA
Qualitat i seguretat alimentària
(4.8, PR 1)
La qualitat és un compromís que assumix Consum en tots els seus productes i servicis.
En 2012, l’organització ha continuat treballant en la millora de la seguretat alimentària.
En este sentit, l’aplicació de la norma ISO 9001 en el sistema de gestió de qualitat de les
plataformes de frescos, refrigerats i congelats de Catalunya i de la Comunitat Valencia-
na, ha sigut un factor clau.
Auditories
punt de venda
Auditories de Producte
Criteri
Es comprova
164
Seguretat alimentària Implantació de pràctiques correctes
d’higiene.
109
Temps de reposició
Manteniment de la cadena de fred.
265
Neteja i desinfecció Verificació de l’estat higiènic correcte
de les superfícies de treball.
419
Marca Consum
Traçabilitat, control analític de qualitat
i seguretat alimentària i validació de
producte.
632
Productes frescos
Traçabilitat, control analític de qualitat
i seguretat.
Fasesdelcicledevida
delproducte
Actuacions
Desenvolupament de concepte del producte Auditories 94% correctes
R+D
No es realitzen
Certificació
Plataformes frescos: ISO 9001
Fabricació i producció
Auditories pròpies de:
•Control i gestió d’estoc 83%
•Requisits previs d’higiene i
traçabilitat 100%
Màrqueting i promoció
Estudis de mercat i millora dels
servicis a clients.
Emmagatzematge, distribució i
subministrament
Certificació “Carta d’excel·lència en el
servici”
Ús i servici
Auditories pròpies de:
•Seguretat alimentària 93,3%
•Processos de càrrega descàrrega i
temps de reposició 98%
•Processos de verificació i validació
de temperatures en transport 94,5%
Eliminació, reutilització o reciclatge
Gestors autoritzats
Percentatge de servicis significatius
subjectes a avaluació
87%