Page 63 - Memoria 2019
P. 63
COOPERATIVA ÉS QUE ES TREBALLE A GUST
63
MEMÒRIA DE SOSTENIBILITAT 2019
Tania Galtés, venedora de Frescos de Carnisseria
(102-41, 403-4) El 90,9% de la plantilla de Con- D’altra banda, el Departament de Desenvolupa-
sum són socis o socis en període de prova i es ment du a terme algunes actuacions amb la fina-
regixen pels Estatuts Socials i pel Reglament de litat de millorar l’ergonomia i la seguretat dels llocs
Règim Intern. El Comité Social és l’òrgan de repre- de treball i les instal·lacions. Mitjançant el Pla de
sentació dels socis, i com que part dels seus mem- renovació de mobles de caixa, s’ha instal·lat un nou
bres estan inclosos en el Comité de Seguretat i Sa- model més accessible en 198 caixes de 20 super-
lut, participa activament en el desenvolupament de mercats, amb cadires d’alta ergonomia i un escàner
les seues polítiques. El 9,1% restant de la plantilla d’última generació. A més, també es van implantar
són treballadors no socis que s’acullen al Conveni mesures d’ergonomia i seguretat en tendes i plata-
Col·lectiu propi de Consum. En este conveni es co- formes logístiques, entre les quals destaca la ins-
brixen els mateixos temes de salut i seguretat, per tal·lació de línies de vida en cobertes en la totalitat
la qual cosa no hi ha cap diferència en la cobertura dels centres i escales d’accés.
de socis i treballadors en este sentit. Per tant, el
100% dels assumptes de salut i seguretat laboral En 2019 es van produir un total de 394 accidents,
estan coberts tant en acords del Comité Social com 293 laborals i 101 in itinere. La taxa de dies per-
amb els sindicats. duts naturals sobre el total de jornades treballades
va ser del 5,3%.