Page 99 - Memoria 2019
P. 99

COOPERATIVA ÉS COMPROMETRE’NS AMB ELS ALTRES




















               PAIDO                                           PROJECTE #ACTISALUDABLE
               Consum col·labora des de fa anys amb el Programa   Dins de la Càtedra Consum-Hospital La Fe s’ha po-
               d’Atenció Integral de l’Obesitat Infantil (PAIDO) de   sat en marxa al llarg de l’any 2019 el Projecte #Ac-
               la Unitat contra l’Obesitat i el Risc Cardiovascular en   tisaludable a la població d’Alcàsser (València), una
               Infants i Adolescents de l’Hospital General Univer-  sèrie d’actuacions multidisciplinàries en el marc de
               sitari de València, amb el propòsit de contribuir a la   l’Estratègia Naos per a promocionar els hàbits de
               prevenció del sobrepés i l’obesitat en menors. Amb   vida  saludable  mitjançant l’alimentació  i  l’esport
               un enfocament totalment transversal, que involucra   entre la població. Una de les claus d’este projecte
               professionals de l’endocrinologia, la nutrició i l’edu-  és la col·laboració transversal entre tots els agents
               cació fisicoesportiva, es pretén donar un enfocament   socials: ajuntament, centre de salut, centres edu-
               integral a la prevenció d’estes malalties treballant al   catius, associacions de pares i mares, farmàcies i   99
               costat de les famílies dels jóvens.             Consum com a supermercat local. En 2019, la Coo-
                                                               perativa va desenvolupar una senda actisaludable
               La Cooperativa col·labora amb una nutricionista   en el supermercat mitjançant cartelleria informati-
               aportant tots els recursos i aliments necessaris per a   va  i  senyalització  de  productes  saludables  en els
               impartir els tallers de cuina, orientats a ensenyar els   lineals. També es van distribuir 1.000 receptaris
               menors i les seues famílies a cuinar un menú salu-  actisaludables als consumidors. A més, també es   MEMÒRIA DE SOSTENIBILITAT 2019
               dable. En estos tallers s’ensenya de forma divertida   van organitzar 4 tallers en tenda i 15 tallers en es-
               a cuinar plats equilibrats i fàcils de preparar, demos-  coles, en els quals van participar un total de 350
               trant que amb els aliments sí que es pot jugar per a   persones.
               aprendre a menjar de forma més sana i variada. Al
               llarg de 2019 s’han dut a terme 6 tallers en els quals
               han participat 48 assistents d’entre 5 i 15 anys.
   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104