Page 41 - Memoria 2021
P. 41

20

                                                                                                        Memòria de   21
                                                                                                        Sostenibilitat
          Millorar la xarxa


          logística







          Amb l’objectiu d’augmentar l’eficiència dels processos i millo-
          rar l’ergonomia en els llocs de treball, al mateix temps que es
          garantix un millor servici a les tendes, durant l’exercici 2021
          Consum ha fet una ampliació en la plataforma de Las Torres
          de Cotillas. En concret, la capacitat de la central s’ha incre-
          mentat en 19.445 m , destinats principalment a la instal·lació
                          2
          d’una sitja automatitzada de palets d’alta rotació i picking au-
          tomàtic de caixes, per a augmentar l’eficiència dels processos i
          millorar l’ergonomia dels operaris. Actualment, la Cooperativa
          disposa de més de 248.150 m  de superfície logística.
                                  2


          Plataformes logístiques  (m )
                                        2





                                                  60.463 m 2  barcelona Zona franca
                                                   Catalunya  el prat
                                                 100.316  m 2  Silla              248.150
                                                              Quart de poblet
                                           Comunitat Valenciana  riba-roja de túria         m2 en total
                                                                                                                    39
                                                  87.371 m 2
                                                              torres de Cotillas
                                                      Múrcia








          Consum també ha posat en marxa diferents millores per a in-  D’altra banda, també es va ampliar la preparació visual pick to
          crementar el rendiment de les instal·lacions en la plataforma   light en la central de fruites de Múrcia. L’objectiu era millorar
          de Barcelona, concretament al  miniload. Les principals ac-  els processos de preparació previstos en les centrals de carn
          cions han sigut: equilibratge de les estacions de preparació,   i fruita amb l’espai disponible en les plataformes logístiques.
          equilibratge del treball dels transelevadors i redefinició de l’al-  La posada en marxa en la central de fruita del sistema de pre-
          gorisme de repacking.                               paració del tipus pick to light està basat en una sèrie de pres-
                                                              tatgeries dinàmiques complementades amb visors electrònics
          Una altra de les accions de 2021 és la que s’ha dut a terme   que preparen al voltant de 10.000 paquets diaris amb este
          en la zona de preparació en la Central de Carn de València.   sistema, un 17% de la preparació total de la jornada.
          En abril de 2020 es va iniciar el canvi de model de prepa-
          ració, que va suposar fer una important reorganització del
          layout (disseny de preparació), que s’ha materialitzat un any
          més tard. L’objectiu era poder treballar per separat la carn al
          tall de la carn de lliure servici i complir així una petició de les
          tendes. Gràcies a este canvi, les tendes poden localitzar millor
          el producte per a reposar-lo.












                                                                                                  (102-7, 102-10)
   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46