Page 41 - Memoria 2021
P. 41
20
Memòria de 21
Sostenibilitat
Millorar la xarxa
logística
Amb l’objectiu d’augmentar l’eficiència dels processos i millo-
rar l’ergonomia en els llocs de treball, al mateix temps que es
garantix un millor servici a les tendes, durant l’exercici 2021
Consum ha fet una ampliació en la plataforma de Las Torres
de Cotillas. En concret, la capacitat de la central s’ha incre-
mentat en 19.445 m , destinats principalment a la instal·lació
2
d’una sitja automatitzada de palets d’alta rotació i picking au-
tomàtic de caixes, per a augmentar l’eficiència dels processos i
millorar l’ergonomia dels operaris. Actualment, la Cooperativa
disposa de més de 248.150 m de superfície logística.
2
Plataformes logístiques (m )
2
60.463 m 2 barcelona Zona franca
Catalunya el prat
100.316 m 2 Silla 248.150
Quart de poblet
Comunitat Valenciana riba-roja de túria m2 en total
39
87.371 m 2
torres de Cotillas
Múrcia
Consum també ha posat en marxa diferents millores per a in- D’altra banda, també es va ampliar la preparació visual pick to
crementar el rendiment de les instal·lacions en la plataforma light en la central de fruites de Múrcia. L’objectiu era millorar
de Barcelona, concretament al miniload. Les principals ac- els processos de preparació previstos en les centrals de carn
cions han sigut: equilibratge de les estacions de preparació, i fruita amb l’espai disponible en les plataformes logístiques.
equilibratge del treball dels transelevadors i redefinició de l’al- La posada en marxa en la central de fruita del sistema de pre-
gorisme de repacking. paració del tipus pick to light està basat en una sèrie de pres-
tatgeries dinàmiques complementades amb visors electrònics
Una altra de les accions de 2021 és la que s’ha dut a terme que preparen al voltant de 10.000 paquets diaris amb este
en la zona de preparació en la Central de Carn de València. sistema, un 17% de la preparació total de la jornada.
En abril de 2020 es va iniciar el canvi de model de prepa-
ració, que va suposar fer una important reorganització del
layout (disseny de preparació), que s’ha materialitzat un any
més tard. L’objectiu era poder treballar per separat la carn al
tall de la carn de lliure servici i complir així una petició de les
tendes. Gràcies a este canvi, les tendes poden localitzar millor
el producte per a reposar-lo.
(102-7, 102-10)