Page 78 - Memoria 2021
P. 78
Oferta
saludable
07 i sostenible
Garantir la
seguretat
alimentària
Garantir la frescor, qualitat i seguretat alimentària en els pro-
ductes Consum és clau per a la Cooperativa, i per això s’ha
renovat un any més la certificació de qualitat de servici ISO
9001:2015 emesa per AENOR, que certifica el Sistema de
Gestió de la Qualitat de les centrals de Frescos, Refrigerats
i Congelats, i que implica un seguiment, no només dels pro-
cessos, sinó també un control exhaustiu del producte. En
2021 s’ha aconseguit superar amb èxit l’auditoria de forma
ininterrompuda des de fa ja 24 anys. A més, Consum també
disposa de Cartes de Servici certificades en les plataformes
d’Alimentació i No Alimentació.
La Cooperativa du a terme controls de qualitat exhaustius
tant en els supermercats com en els productes i al llarg de la
cadena de subministrament de la marca pròpia que s’apliquen
de manera contínua en la gestió:
Controls en punt de venda
76
1.124
941
802
2019 2020 2021
Controls en punt de venda
1. Control preventiu: es fan auditories basades en estàndards
de seguretat alimentària, qualitat i control del producte a tots
els proveïdors de marca pròpia i frescos. A partir d’estes s’es-
tablixen rutes de millora supervisades periòdicament, que
es complementen amb verificacions analítiques periòdiques
dels productes.
2. Control de qualitat: es comprova que els estàndards de qualitat
que s’han definit amb els proveïdors prèviament es complixen.
3. Control comparatiu: es mesura el producte enfront del de la
competència per a detectar oportunitats de millora i adap-
tar-lo als gustos i les necessitats dels clients.
4. Control reactiu: es fan auditories i anàlisis davant de qualsevol
incidència que hi haja.
Consum du a terme controls de qualitat en totes les fases del
cicle de vida del producte de marca pròpia, que garantixen
l’adaptació del seu assortiment a les necessitats dels clients: